• Telefoon 0344 750 700
  • [javascript protected email address]
Contact

Zo werken wij

Een school waar leerlingen zichzelf kunnen zijn

Een plek waar je kind mág zijn

De leerlingen die onze school bezoeken hebben vanuit hun ontwikkelingsproblematiek behoefte aan een veilige haven. Een plek waar zij mógen zijn, want vaak hebben ze al een moeilijke tijd op een andere school achter de rug, met doorgaans negatieve ervaringen. Onze leerkrachten hebben veel kennis van autisme en aanverwant gedrag en zijn gespecialiseerd in de wijze waarop het onderwijs hierop afgestemd moet worden. Elk kind kan en mag zichzelf zijn en kan rekenen op begrip en hulp op moeilijke momenten.

Rust en veiligheid

De aanpak en sfeer binnen onze school zijn afgestemd op de ontwikkelingsproblematiek van de leerlingen. De manier waarop we dingen doen en uitleggen is eenduidig en eigenlijk is elke dag hetzelfde. Dat maken we zichtbaar met pictogrammen en een dagplanning. Dat geeft overzicht voor je kind en daarmee meer rust en veiligheid. Doordat de klassen klein zijn, is er voor elke leerling veel aandacht. Al deze voorwaarden zorgen ervoor dat je kind plezier meer vertrouwen krijgt in zichzelf en plezier in het leren.

School Schoolbord Itemfoto

Duidelijke structuur

Onze leerlingen hebben behoefte aan een duidelijke structuur. Er zijn eenvoudige maar heldere regels en afspraken zodat je kind weet wat er verwacht wordt en wat het van ons kan verwachten. We leren je kind zich in de ander te verplaatsen en respect voor ieders mening te hebben.

Passend onderwijs

Leerlingen die in leerniveau, leeftijd en ontwikkelingsniveau goed bij elkaar passen, zitten bij elkaar in de groep en krijgen samen les. Er is ook individuele begeleiding en Remedial Teaching. Het gaat erom dat jouw kind de kans krijgt zich op de beste manier te ontwikkelen. De onderwijs- en ondersteuningsbehoefte van je kind beschrijven we in een ontwikkelingsperspectiefplan (OPP). Dit OPP is de basis van het onderwijsaanbod.

Iets extra's wanneer dat nodig is

Alle scholen van entrea lindenhout werken nauw samen met jeugdhulp, als dat voor je kind als extra ondersteuning gewenst is. Onder één dak. Denk aan trainingen op het gebied van emoties of sociale vaardigheid. Ook is onder schooltijd een combinatie van
onderwijs en zorg mogelijk, of het tijdelijk bezoeken van een observatiegroep als nog niet helemaal duidelijk wat de best passende onderwijsplek voor je kind is. Ook als je kind nog niet of niet meer in een schoolritme kan functioneren, kunnen wij passende ondersteuning bieden.

Ik heb een vraag

Velden met een * zijn verplicht