Scholing en advies professionals

Het belang van kennis delen

We staan altijd klaar voor een advies of praktijkgerichte training

Er is in toenemende mate speciale onderwijsbehoefte van kinderen met een problematiek of een stoornis. Wat is afwijkend gedrag en wanneer moet je je zorgen maken? Welk gedrag dient onderkend te worden, vraagt speciale zorg en hoe doen we dat precies?

Training Psychopathologie
Psychopathologie Itemfoto

Onze medewerkers hebben grote expertise in speciaal onderwijs, het gedrag en de ontwikkeling van kinderen. Ook ASS-gerelateerd. Collega's binnen het regulier en speciaal onderwijs kunnen altijd een beroep op ons doen. Voor advies, coaching of praktijkgerichte training.

Voorkom handelingsverlegenheid. Leer hoe je kinderen met een vorm van (een milde) psychopathologie kunt signaleren, opvangen en begeleiden en maak praktijk van passend onderwijs.

't PAST: Passende Aandacht voor Speciale onderwijsbehoefte in Tiel een omgeving

Met ‘t PAST maken we passend onderwijs mogelijk voor elke leerling en elke school in Tiel en omgeving. Onze ondersteuning helpt scholen die handelingsverlegen zijn en vergroot de kennis van leerkrachten bij de aanpak van leer-en gedragsproblemen.

Onderzoek en samen leren

Onze scholen werken samen in het PI-7 consortium.  We maken ons sterk voor diagnostiek en behandeling van kinderen die dreigen vast te lopen; we doen onderzoek naar - en ontwikkeling van methodieken die hierbij ondersteuning kunnen bieden én we dragen onze opgedane kennis en vaardigheden over aan ketenpartners.  We vinden onderzoek belangrijk om steeds beter te worden in speciaal passend onderwijs. Een van de onderdelen van kennisdeling zijn de Agora’s die we organiseren in samenwerking met het PI-7 consortium. Tijdens een agora (ontmoeting) proberen we elkaar te informeren over van alles en nog wat op het vlak van onderwijs en gedrag. De agora’s zijn voor iedereen toegankelijk.Verder zijn onze medewerkers actief in onderzoek en kennisdeling binnen het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs en Leren van gedrag van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).